zondag 7 december 2014

Braai en Kerstlunches


Terug in Nederland na een heerlijke reis door Zuidelijk Afrika!

Krugerpark 1 november 2014

Samen met mijn vriend ben ik in een 4x4 Toyota met complete kampeeruitrusting inclusief daktent rondgetrokken door Botswana, Zimbabwe, Mozambique, Lesotho en Zuid-Afrika.
Olifanten, buffels, neushoorns, mooie vogels, nog meer dieren en prachtige natuur gezien.
Het leuke van een reis van zeven weken is dat elk land dat je bezoekt andere eigenschappen heeft en er van alles te ontdekken valt.
Op veel plekken was er weinig keus in groente, fruit, vlees of vis in de supermarkten of de marktjes op straat. Samen drinken

Met een paar basisingrediĆ«nten zoals meegenomen Indiase curry, een pepermolen, blikjes groenten, rijst en pasta hebben we redelijk kunnen variĆ«ren. Daarbij een stukje vlees op de Braai natuurlijk. 
De Braai is een barbecue en is eigenlijk een betonnen kookplek waarop je een vuurtje kan maken of wat kooltjes kan aansteken om je lapje vlees op te braaien...

De mensen in Zimbabwe, Zuid-Afrika en Lesotho eten graag Pap. Deze pap wordt gemaakt op basis van mais. Pap is zeer geliefd en kan 's morgens als ontbijt gegeten worden, als lunch en 's avonds bij het avondeten met boerenwors, kip, rundvlees van de braai en een eigengemaakt sausje.
In Afrika is het zomer aan het worden en vooral in Botswana was het erg warm. Terug in Nederland is koud en is het december; de maand van Sinterklaas, Kerst en Oud- en Nieuw.

Heerlijk om weer te kunnen koken en lekkere dingen te maken!!Uit Handen Catering heeft in december en januari een speciale lunchaanbieding.Kerstlunch €13,95 (min. 6 personen)

belegde baguette 
kerststol met roomboter
eigengemaakte mini quiche  
vegetarische salade of - soep
keuze melk / karnemelk / sap
Feestelijke kaarsjes en -servetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten