woensdag 3 april 2013

Witte pasen en groene stoeptegels

O wat is het koud! Gelukkig schijnt de zon en is het soms lekker warm achter het glas.

In grote delen van Nederland lag er sneeuw met Pasen. Toch wel erg apart, nietwaar? Ik kan me herinneren dat ik vorig jaar nog heb gepicknickt in het Julianapark in deze periode...

Ach, het weer kan zo weer omslaan en dan zijn we dit al weer vergeten.

Wel grappig dat mensen hun eetgewoonten aanpassen aan het weer. Pasgeleden maakte ik voor de vrijdagmaaltijd Boerenkool. Normaal is het prima verkrijgbaar in de schappen van de supermarkt. Het was die week koud, ik had de boerenkool, aardappelen, worsten en spekjes ingeslagen, maar kwam tot de conclusie dat ik meer boerenkool nodig had; alles was uitverkocht, ook andere supermarkten hadden geen verse Boerenkool meer!

Hopelijk is het weer in Hongarije over een paar weken goed. Ik ga dan met familie naar Hongarije om op  camping Farkas te passen. De camping van mijn oom en tante. Op dit moment is er grote wateroverlast in Hongarije, vorige week lag daar nog heel veel sneeuw.
De troonwisseling zal ik via Internet moeten volgen, haha! Hoeven we ook niet mee te zingen, te walsen en de tango te doen voor de nieuwe koning. Al hou ik wel van dansen en zingen...

In april krijg ik altijd de kriebels om de tuin weer in te richten en zomer-klaar te maken. Dit houdt als eerste in dat de stoeptegels schoongespoten moeten worden, het gras bij gezaaid, de vijver schoon en fris, nieuwe bloemen in de bakken, verse kruiden in grote potten.
Ja die kruiden in potten vind ik altijd erg fijn en handig.Het is tijd voor de lente!
Kijk bij de Vrijdagmaaltijden welke gerechten Uit Handen Catering deze maand voor de vrijdag / weekend maakt. En als je zelf eetwensen hebt of zin in een feestje dan ben je hier op het juiste adres.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten