maandag 11 februari 2013

Thaise olifanten en Valentijn

Het is koud, er ligt sneeuw en ijs. 
Lekker bij de kachel blijven en extra hout erop, als je een houtkacheltje hebt...!

Vorige maand was ik op rondreis in Thailand en Laos. Natuurlijk hoorden we over de kou in Nederland en zelfs dat de Elfstedentocht weer werd besproken. Ik kon alleen maar denken: laat het weer weg zijn als we terug komen. Op de dag dat we terugkwamen dooide het inderdaad! 

Nu is er weer sneeuw en ijs, maar die drie weken van zon in januari pakken ze niet meer af.
In Thailand hebben we uiteraard genoten van de cultuur en het eten daar. De mensen zijn erg relaxed. Het is altijd fijn om door Thailand te reizen. Lekker warm, heerlijk eten en olifanten!!

In Chang Mai heb ik een kookworkshop Thais koken gedaan. Ik wilde net als in Bali een dag naar een kookschool, om daar met een klasje Thaise gerechten te leren maken. De vrouw van het guesthouse vertelde dat ze zelf ook die cursussen heeft gegeven en dat ze ook wel privé met mij wil koken.

Dat is natuurlijk veel leuker en bovendien koken we dan met z'n tweeën en leer ik het echt in plaats van het alleen maar te zien en slechts een keer wat roerbakken.

We zijn samen naar de markt geweest nadat ik vier gerechten had uitgekozen. Ze liet me allerlei groenten zien die we in Nederland niet hebben. Maar ook waar het vergelijkbaar mee is. Eggplant is te vergelijken met courgette bijvoorbeeld. Ook hebben we plannen gemaakt om samen in Nederland workshops te geven.
Die avond hebben we met vier mensen het eten opgegeten. 

Het eten in Thailand is altijd erg lekker en goedkoop. Eten van een andere keuken was meestal duur en je moest goed kijken of de kok wel de nationaliteit van het eten had, anders was het heel slecht. 

De volgende dag hebben we olifant gereden en geleerd de olifant te commanderen en te berijden en daarna met ze in de rivier te zwemmen. Uiteraard waren er meerdere groepen en werd elke onderdeel ook door elke andere groep gedaan. Helaas zijn er niet meer veel olifanten en is die circus nodig om ze eten te kunnen geven en genoeg ruimte ver buiten de stad. Olifanten denken vooral aan eten en horen geen enkel commando als ze een lekker bananenboompje zien... hilarische taferelen!

Deze week is het weer Valentijnsdag. De dag van de liefde. Voor iedereen hoop ik dat er iemand in je leven is die je lief is. Je geliefde, een goede vriend of vriendin, een gezellige buurvrouw of misschien iemand waar je stiekem verliefd op bent. 
Koester iedere liefde in je leven iedere dag zou ik zeggen.

Vanuit de traditie heeft Uit Handen Catering in februari een speciale actie:

Ontbijt voor twee   op 17 of 24 februari


Champagne-ontbijt:                                 €37,50
Flesje Champagne
Verse jus d 'orange
thee of koffie
2 broodjes p.p.: croissant en een broodje
Kaas, ham, hagelslag en jam
chocoladebonbons
bordjes, bestek en glazen
In een leuke herbruikbare doos verpakt en op de gewenste tijd gebracht.

Ontbijt zonder Champagne:                   €24,50Ook leuk om je ouders of vrienden mee te verrassen...Dit ontbijt is alleen in Utrecht of 10 km daarbuiten te bestellen! (of in overleg)Geen opmerkingen:

Een reactie posten