dinsdag 24 april 2012

Italie: Rome
Uit Handen Catering is een catering die zich laat inspireren door andere culturen. Om eten te kunnen maken moet je ook weten - vind ik - welke kruiden er bijvoorbeeld worden gebruikt. Ook de sfeer van het leven en de producten die wel of niet speciaal aan toeristen worden aangeboden; dus commercieel.


Italiaans eten maken vind ik leuk: Italië is een vrolijk land, waar eten een zeer belangrijk onderdeel van het leven is. Genieten staat voor op!
Afgelopen week hebben we Rome beleefd, en omdat de blog over de catering gaat zal het dus over eten gaan.


 
Italianen zijn meesters in ijs maken, overal kom je Gelateria's tegen. De prijzen lopen ver uit een. Niet teveel kijken dus!
Gelukkig maken ze hier in Nederland ook lekker ijs, die Italianen. Stukjes fruit en garnering maakt het wel érg aantrekkelijk...
Het viel me op dat er bijna geen lekker ijs te krijgen is in de restaurants.Pasta is natuurlijk een product wat we uit Italië kennen. Er zijn talloze soorten en maten. In de toeristenwinkeltjes werd er fraai gekleurde pasta aangeboden: prijs voor een zak pasta van 500 g was rond de €5,50. Waanzin!! Het ziet er wel prachtig uit.

Tijdens het verblijf in Rome zaten we in een niet toeristische buurt met veel restaurantjes. We hebben ze bijna allemaal geprobeerd. Wat opvalt is dat het eten zelf niet heel duur is. Gewoonte is dat je een primero en een secondo gerecht neemt. Dus een eerste en een tweede gerecht. Bij elkaar is het een complete maaltijd. 

In Italië wordt veel wijn gedronken, in de restaurants staan overal flessen wijn langs de muren en op verhogingen, natuurlijk als voorraad en om ze op temperatuur te houden. Zelfs dat doen ze op een smakelijke wijze. Bij het eten is wijn ook de meest voor de hand liggende drank. Twee glazen wijn zijn even duur als een hele fles... 
Op de Piazza Fiori is elke dag markt in de ochtend. Vers fruit, groente, olijfolie, kruiden, andere oliën zijn te vinden op de markt. Alles is een lust voor het oog. Wel vraag ik me af of de echte Italianen hier hun spullen halen want het was erg duur. Bij het afrekenen van kruiden kreeg je een goede uitleg van hoe je het kan gebruiken.

Rome is een waanzinnig mooie stad, en waanzinnig is niet overdreven... Pracht en praal: mooie pleinen, enorm veel kerken, fonteinen, beelden.
Eten past helemaal in het plaatje: eten is niet alleen lekker, het moet er allemààl goed uit zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten